Laatst bijgewerkt:

Spruitjestamp met kipballetjes

Categorieën Recepten

Ik hou van comfortfood, winterse stampotten wil ik dan ook niet uit mijn dagelijkse kost schrappen. Maar het recept aanpassen lukt me vast wel. Dit is verreweg mijn lekkerste recept, al zeg ik het zelf! Het bestaat grotendeels uit groenten, dus superlekker en supergezond. Hieronder het recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 600 gr spruitjes
  • 1 rode ui
  • 100 gram rucola
  • 125 gram walnoten
  • 400 gram kipgehakt
  • 2 tl kipkruiden
  • 2 tl mosterd
  • Scheutje amandelmelk
  • peper, zout
  • olijfolie
  • Maak de spruitjes schoon en snijd de spruitjes door de helft
  • Pel en snipper de ui
  • Maak wat olijfolie heet in een wok, fruit hier de uitjes in.
  • Voeg de spruitjes toe aan de uitjes en wok ze op hoog vuur tot ze goedbruin kleuren. zet daarna het vuur zacht en laat ze rustig gaar worden.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook ze gaar in water met zout
  • Voeg de kipkruiden toe aan het kipgehakt.
  • Hak 100 gram van de walnoten heel fijn en voeg bij het gehakt.
  • Draai kleine balletjes van het gehakt.
  • Zet een koekenpan met olijfolie op het fornuis en laat goed heet worden. Bak hierin de kippenballetjes mooi goudbruin.
  • Als de spruitjes gaar zijn haal ze van het vuur en breng de spruitjes op smaak met mosterd, peper en zout.
  • Als de zoete aardappels gaar zijn giet ze af, en stamp er met een scheutje amandelmelk een smeuïge puree van.
  • Voeg de spruitjes en de grofgesneden rucola toe aan de puree en meng alles door elkaar.
  • Serveer een portie spruitjesstamp met een paar kipballetjes en een paar gehakte walnoten erbovenop.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie