Deze zomer heb ik quinoa ontdekt, en niet zomaar quinoa maar de voorgekookte variant van Lassie in een zakje. De lekkerste salades maak je daarmee in een handomdraai. Ik heb tegenwoordig standaard twee zakjes in mijn voorraadkast.
Dit is een heerlijke zoetfrisse, zomerse salade, heel snel klaar en weinig calorieën. want waarom zou je niet kunnen smullen en toch op je calorieën letten? Het recept hieronder is voor twee porties.
Ingrediënten:
- 150 gr voorgekookte quinoa
- 2 voorgekookte biet
- 1 mango
- 1 avocado
- 40 gr zachte geitenkaas
- 6 halve pecannoten
- 2 el olijfolie
- 2 el frambozenazijn
- 3 takjes platte peterselie
- Zout en peper

- Snijd de biet in blokjes
- Schil de mango en snijd in blokjes
- Schil de avocado en snijd in blokjes
- Doe de quinoa, biet, mango en avocado in een schaal en meng het goed door elkaar.
- Doe de olijfolie, frambozen azijn, zout en peper erbij en meng goed.
- Verbrokkel de geitenkaas erboven
- Garneer met de gebroken pecannoten en de grofgesneden platte peterselie.
Smakelijk eten.