Rettich noedels

Categorieën Recepten

Rettich ook al zo’n groenten waar ik in mijn jeugd nog nooit van gehoord had en tot voor kort ook nog nooit mee gekookt had. Maar mijn onderzoek naar lekkere en gezonde dingen om te eten brengen mij op het pad van de in ieder geval door mijzelf vergeten groenten zoals rettich en pastinaak. Zo kwam ik tot de ontdekking dat als je je noedels door iets caloriearmers wilt vervangen, rettich daar een hele lekkere optie voor is.

Het onderstaande recept is voor 4 porties.

Ingrediënten

  • 1 Rettich
  • 4 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 paksoi
  • 4 tl 5 spices poeder
  • 6 eieren
  • 60 gram pinda’s
  • sesamzaadjes zwart en wit
  • sojasaus
  • wok olie

Hoe maak je het:

  • Schil de rettich en snijd in dunne linten met behulp van een spiraalsnijder of mandoline (met een kaasschaaf lukt het ook), zodat het eruit ziet als noedels
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Veeg de champignons schoon met een doekje en snijd in plakjes.
  • Was de paksoi en snijd in reepjes, hou het groene en witte gedeelte gescheiden.
  • Verhit een scheut wok olie in een grote wok en bak hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de champignons en de 5 spices- poeder toe en bak ze even mee.
  • Voeg het witte deel van de paksoi toe.
  • Breng op smaak met Sojasaus.
  • Voeg het groene deel van de paksoi toe, roer even door en haal van het vuur.
  • Klop de eieren los en bak een omelet.
  • Snijd de omelet in repen
  • Roerbak de rettich linten kort aan in wat wok olie, ze mogen hun knapperigheid niet verliezen.
  • Verdeel de rettich over de borden, verdeel de groenten daarover, dan de omelet repen erover en garneer met gehakte pinda’s en sesamzaadjes.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie