Laatst bijgewerkt:

Recept rijstloze Nasi

Categorieën Recepten

O ik hou zo van lekker eten, dat is ook wel te zien aan mijn figuur. Omdat ik gezonder wil leven, een goed voorbeeld wil zijn voor mijn meisje en graag af wil vallen, ben ik gezonder gaan eten. Maar betekent gezonder dan ook gelijk minder lekker? of innieminie hoeveelheden? Dat hoeft dus niet heb ik ontdekt. Ik heb veel gehad aan de recepten van de voedselzandloper, maar omdat ik hier geen dieet maar een levensstijl van wil maken heb ik niet genoeg aan die paar recepten. Ik begin steeds vaker te experimenteren met voedsel. En er zitten wat pareltjes tussen, zoals deze Nasi.

De rijstloze Nasi is supersnel klaar, onwijs lekker, en heeft weinig calorieën. Dus ik zeg smakelijk!

Ingrediënten:

  • 200 gram Gamba’s (of kip)
  • 250 gr Nasigroenten (wortel, prei, kool, Taugé)
  • 400 gr Bloemkoolrijst
  • 2 eitjes
  • 1 chilipeper
  • 2 el Ketjap
  • Wok olie
  • Zout
  • 0.5 tl gemalen koriander
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl komijn
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.5 tl laurierblad
  • 4 takjes platte peterselie
  • Doe een scheut wok olie in een wok en laat deze heet worden.
  • Bak hierin de gamba’s tot ze mooi roze kleuren..
  • Haal de gamba’s (niet de olie) uit de wok en zet ze weg voor later.
  • Haal alle zaadjes uit de chilipeper en snijd deze klein.
  • Bak de chilipeper kort aan in de achtergebleven wok olie.
  • Voeg de groenten toe en laat  5 minuten gaar worden.
  • Voeg alle kruiden (mag ook een zakje nasikruiden zijn) toe, 100 ml water toe en de rijst toe.
  • Laat dit door en door heet worden.
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olie in. Roerbak hier de eieren in.
  •  Ei, garnalen en ketjap aan de nasi toevoegen. Nog even laten meebakken.
  • Garneer de nasi met de grof gehakte platte peterselie.

Geef een reactie