In mijn zoektocht naar een eten dat lekker en slank is, probeer ik veel uit in de keuken. Ik kijk naar oude favoriete recepten en kijk waar ik producten kan en moet vervangen om er een gezondere variant van te maken. Dat is me ook hier weer gelukt, al zeg ik het zelf! Ik zeg alvast smakelijk eten.

Ingrediënten:
- 1 kilo zoete aardappelen
- 1 kilo winterpenen
- 40 gr pijnboompitten
- 60 gr rucola
- 1 ui
- 2 rode uien
- 1 groenten bouillonblokje
- Scheutje amandelmelk
- Olijfolie
- Zout en peper
Lekker met notenballetjes (kant en klaar of via recept op de blog)
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken.
- Schil de wortels en snijd ze in (even grote voor een beetje bite) stukken.
- Schil en snipper de ui.
- Doe de aardappels, wortels en ui in een pan met water en voeg het bouillonblokje toe. Zet op het vuur en breng aan de kook.
- Laat koken tot de wortels zacht genoeg zijn, maar niet te zacht. (12 a 14 min)
- Ondertussen:
- Snijd de rode uien in halve ringen en bak deze bruin in wat olijfolie
- Bak in een droge pan de pijnboompitten goudbruin.
- Snijd de rucola grof
- Schud de aardappelen en wortels af, en stamp ze (niet te fijn) met een scheut amandelmelk en wat peper en zout.
- Garneer de stamppot met Rucola, de gekarameliseerde uitjes en de pijnboompitten.