Zo Lekker bij de stampotjes, zo heb je echt niet het idee dat je vlees mist. Maar ze zijn 100% vega!
Ingredienten:
- 2 boterhammen of broodkapjes van bruin brood
- 150 gr gemengde noten
- 50 gr zonnebloempitten
- 2 tenen verse knoflook
- 2 el edelgistvlokken
- 1 el soyasaus
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl Tijm
- 125 ml Amandelmelk
- olijfolie

- Trek het brood in stukjes en stop samen met de noten, de pitten, de knoflook en de edelgist in de foodprocessor en maal het fijn
- Doe het fijngemalen mengsel in een kom en voeg de sojasaus, paprikapoeder en tijm erdoor. Roer door.
- Voeg met kleine beetjes tegelijk de amandelmelk toe en prak met een vork.
- Prak door tot het plakkerig wordt, dit kan even duren.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Draai er kleine balletjes van (20 a 24 stuks)
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de balletjes in 6-7 min bruin aan alle kanten.
Smakelijk eten!!!