Laatst bijgewerkt:

Limoen cheesecake

Categorieën Recepten

Ik ben dol op cheesecake, er zou een cheescakedieet moeten bestaan. Maar ben bang dat er van de calorieën inname verminderen dan niets meer komt. Naarstig op zoek dus naar een calorie armere variant… tot nu toe nog niet echt in geslaagd. Eentje zonder suiker en die toch heerlijk zoet is heb ik wel gevonden; de lemon cheescake van de voedselzandloper was erg lekker. Maar ja geen recept is bij mij heilig dus heb ik weer mijn eigen variant van gemaakt; de limoen cheesecake, met zijn 310 kcal per puntje niet echt een mager stukje gebak, maar zo af en toe moet je ook gewoon kunnen genieten. Op zo’n momenten voel je je een stuk minder schuldig met deze suikervrije variant.

Mocht je een cheescake willen maken die 255 calorieen per portie is, vervang dan de Mascarpone door 200 gr vegan roomkaas losgeklopt met een scheutje kokosmelk.

Ingrediënten:

  • 100 gr Cashewnoten (ongezouten)
  • 150 gr Dadels z. pit
  • 2 Limoenen
  • 250 gr Ricotta
  • 250 gr Mascarpone
  • 2 tl Agaragar
  • 2 tl Stevia
  • Springvorm 16 cm
  • Bakpapier
  • Bakspray
  • Zet de cashewnoten in water en laat ze een uur weken.
  •  Maak de springvorm klaar, leg een bakpapier over de bodem zet de springrand erop en knip overtollig bakpapier weg. Spray de rand in met bakspray.
  • Giet de cashewnoten af
  • Hak de cashewnoten en de dadels fijn in de keukenmachine, laat de keukenmachine draaien tot er een bal ontstaat.
  • Leg de bal van noten en dadels in de springvorm en druk het plat en egaal zodat het de hele bodem gelijkmatig bedekt wordt.
  • Druk het goed aan en zet weg in de koelkast.
  • Rasp het groen van de schil van de 3 limoenen en zet dit aan de kant
  • Pers de limoenen uit.
  • Voeg de agaragar bij het limoensap en breng al roerend aan de kook, laat het even koken tot er een gelei ontstaat. En laat het daarna afkoelen.
  • Roer de mascarpone los tot hij smeuïg is.
  • Voeg de Stevia en de limoenrasp bij de mascarpone en roer goed door.
  • Voeg de limoengelei eraan toe en roer goed door, pas op dat er geen klontjes ontstaan.
  • Spatel voorzichtig de ricotta er doorheen, en maak het een geheel.
  • Verdeel het mengsel over de vorm, en laat de cheesecake minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Snijd 6-8 puntjes van de taart, hij is erg machtig!

Smakelijk eten!

Geef een reactie