Halloumi-couscous salade met Fallafel

Categorieën Recepten

Ik ben erg fan van de Marokaanse keuken, zij zijn dol op groenten, kruiden en grootse smaken. Helemaal mijn ding dus. Ik eet graag lams tajine, couscous, fallafel… Maar ik zit nu een beetje in mijn groenten en fruit tijdperk, fallafel met couscoussalade is daarom momenteel wel een terugkerende favoriet. Fallafel is lastig om te maken, dus de kant en klare kopen (vega van de Jumbo) is geen absolute zonde, ik doe dat zelf ook vaak genoeg. Maar zelf gemaakte is wel echt heel erg lekker. Hieronder de recepten voor 2 a 3 porties.

Ingrediënten Fallafel:

  • 220 gram kikkererwten (uit blik uitgelekt).
  • 15 gram grof gehakte platte peterselie.
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1,5 tl zeezout
  • 1,5 tl korianderpoeder
  • vers gemalen zwarte peter
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 0,5 tl baksoda
  • 1 el citroensap
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie

Ingrediënten voor de Saus:

  • 6 el Griekse yoghurt 0,1%
  • 10 gram verse munt
  • een halve citroen geperst

Ingrediënten Salade:

  • 200 gram couscous
  • 150 gram halloumi (Of feta mag ook)
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 citroen
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 4 bosuitjes
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 10 gram verse munt
  • 10 gram verse koriander
  • 0,5 tl kaneelpoeder

Hoe maak je de fallafel:

  • Giet de kikkererwten af, spoel ze af met water en droog ze met een theedoek of keukenpapier.
  • Doe ze samen met alle andere ingrediënten in de keukemachine.
  • Blender met de pulseerstand tot een samenhangende massa, maar let op niet te fijn.
  • Vorm 12 a 14 stevige balletjes en druk ze iets plat.
  • Zet een koekenpan op het vuur en vul deze met 2 cm zonnebloemolie.
  • Laat de olie goed heet worden en bak de fallafel in twee keer om en om goudbruin.

Hoe maak je de saus:

  • Meng de yoghurt, de citroensap en de fijngehakte munt door elkaar. breng op smaak met verse peper en zeezout.

Hoe maak je de salade:

  • Bereid de couscous volgens verpakking
  • Voeg 2 el olijfolie toe aan de couscous ( als je feta gebruikt snijd deze in blokjes voeg deze dan ook nu toe)
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Voeg de rasp en 2 el sap toe aan de couscous.
  • Snijd de tomaatjes door de helft, voeg toe aan de couscous.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en voeg toe aan de couscous.
  • Snijd de abriokozen in stukjes en voeg samen met de rozijnen toe aan de couscous.
  • Hak de kruiden fijn en voeg samen met de kaneelpoeder toe aan de couscous.
  • Snijd de halloumi in kleine blokjes en bak in 1 el olijfolie goud en bruin, voeg toe aan de salade.
  • Hussel alles goed door elkaar.

Klaar is je couscous met falaffel!

Smakelijk eten!



Geef een reactie