Laatst bijgewerkt:

Groenten en kikkererwtencurry

Categorieën Recepten

Hij is zacht, smeuïg, gekruid met hier en daar een zoetje gewoon heel erg lekker dus. Daarnaast is ie lactosevrij, vega, vegan en weet ik niet wat allemaal. Deze schotel behoort absoluut onder de noemer comfortfood zonder dat je meteen de comfortrollen erbij moet nemen. Deze moet je dus gewoon een keer maken.

Ingrediënten: (voor 4 porties)

  • 260 kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
  • 300 ml Kokosmelk
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram knolselderij
  • 400 gram bloemkool
  • 150 gram rozijnen
  • 1 groene peper
  • 1.5 cm gember
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1.5 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl kerrie
  • zout
  • olijfolie

Hoe maak je hem:

  • Snipper een ui.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Haal de zaadjes uit groene peper en snijd hem fijn.
  • Schil de gember en snijd fijn.
  • Doe de bovenstaande dingen met alle kruiden en een el olijfolie in een vijzel (of keukenmachine) en maak er een pasta van.
  • Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen.
  • Snijd de Knolselderij in kleine blokjes
  • snijd de bloemkool in kleine roosjes
  • Snipper de andere ui en fruit deze aan in een scheutje olijfolie
  • Doe de currypaste erbij, en verhit kort mee.
  • Doe er de kikkererwten, kokosmelk en amandelmelk bij.
  • Zorg dat dat het goed heet wordt en voeg dan de knolselderij en bloemkool erbij.
  • Zeef de rozijnen en voeg die bij de curry.
  • Laat de curry 40 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout.

Smakelijk eten!

Geef een reactie