Frittata vind ik de perfecte lunch! Je kan hem warm eten, maar ook overal mee naar toe nemen want koud is hij minstens net zo lekker! De frittata die ik vaak maak, maak ik zo groot dat ik er drie keer van kan eten. Het onderstaande recept is zoals ik hem maak, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.
Ingrediënten:
- 1 zoete aardappel
- 200 gr kastanjechampignons
- 200 gr groene aspergepunten
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 5 eieren
- 50 gr zachte geitenkaas
- Tijm
- Scheutje amandelmelk
- Olijfolie
- Zout en peper
- Platte peterselie

- Schil de zoete aardappels en snijd in blokje.
- Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Snijd de aspergepunten in gelijke stukken
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de uien knoflook aan in wat olijfolie
- Voeg de champignons, zoete aardappel en de aspergepunten toe aan de ui en laat even meebakken.
- Breng de groenten op smaak met tijm, zout en peper
- Klop de eieren met een scheut amandelmelk luchtig.
- Voeg wat peper en zout aan de eieren toe
- Giet het eimengsel aan de groenten toe en zorg dat het goed verdeeld wordt.
- Verkruimel de geitenkaas erover heen en laat gaar worden op zacht vuur (20-25 minuten ongeveer)
- Draai de frittata om met behulp van een groot deksel of een groot bord. Laat nog 5 min bakken
- Garneer de frittata met grof gehakte platte peterselie
Smakelijke lunch!