Laatst bijgewerkt:

Dikke pastinaaksoep

Categorieën Recepten

Ik weet niet of Pastinaak bij de vergeten groenten hoort, maar bij ons thuis was hij zeker wel vergeten. En dan bedoel ik niet door mij maar door mijn ouders. Tot voor kort had maar 1 keer in mijn leven iets gegeten waar het in zat en dat was bij Beluga. Daar is verandering in gekomen omdat ik er 1 kreeg in mijn To Good To Go box. Dus moest ik op zoek naar recepten om te zien wat je allemaal kan met zo’n witte peen. Ik ben op genoeg heerlijkheden gestuit, ik heb er een aantal gemaakt en deze soep was lekker genoeg voor op de blog. Een lekkere winterse soep eet ik graag als maaltijd maar zeker ook voor de lunch. Dus meestal maak ik een grote pan voor het diner en heb ik daarna nog lunch voor een dag of twee. De meeste soepen bestaan sowieso hoofdzakelijk uit groenten dus niet zo heel lastig om er niet teveel calorietjes in te verwerken.

Het recept hieronder is voor 2 keer een maaltijd of 3 a 4 keer lunch

Ingrediënten

  • 2 pastinaakwortels (ongeveer 600 gram)
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 prei (alleen het wit)
  • 1 teentje knoflook
  • takjes peterselie
  • 1 sinaasappel
  • 2 groentenboullionblokjes
  • olijolie
  • 3 el oude geraspte kaas
  • 3 el Pijnboompitjes

Hoe maak je het?

  • Pel en snipper de ui en de knolook
  • Schil de pastinaken en de wortel en snijd in kleine stukken.
  • Snijd de Prei in halve ringen.
  • Verhit twee el olijfolie in een grote soeppan.
  • Fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zien, laat ze niet bruin worden.
  • Haal 2 el uien uit de pan en zet weg voor later.
  • Voeg de prei bij de uien en laat ze een minuutje meebakken.
  • Voeg een liter water toe en breng aan de kook.
  • Voeg de bouillonblokjes, pastinaak en de wortel toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuutjes zachtjes koken.
  • Ondertussen maken we de topping.
  • Hak de peterselie en voeg die bij de uien die je apart gezet had.
  • Boen de sinaasappel en rasp de schil, voeg bij de topping.
  • Bak de Pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en voeg bij de topping.
  • Voeg de geraspte kaas en 4 el olijfolie bij de topping en roer alles goed door elkaar.
  • Pureer de soep in een blender of met de staafmixer.
  • Snijd de Sinaasappel doormidden en pers hem uit, doe het sap bij de soep.
  • Breng de soep weer aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met een deel van de topping.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie