10 jaar geleden stuite ik op een pastarecept dat ik toen heel veel heb gegeten. Maar echt caloriearm was hij niet dus de laatste jaren leek het me niet verstandig deze iets te vaak te eten. Deze week dacht ik met weemoed terug aan die pasta, ik had er zo’n zin in! Dus heb ik het recept vertaald naar een caloriearmere variant. En oooooo wat was hij lekker! Dit word een vaste in het repertoire.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 8 zongedroogde tomaten
- 100 gram verse spinazie
- 200 gram pompoen spaghetti
- 200 courgette spaghetti
- 250 ml groentenboullion
- 100 ml plantaardige kookroom (kokos)
- sap van een halve citroen
- 100 gr rivierkreeftjes
- 100 gr gerookte zalm
- 50 gr Rucola
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Wok de beide spaghetti ’s met peper en zout in een eetlepel olijfolie vijf minuten om en om en zet aan de kant.
- Snipper de sjalot
- Snij de knoflook heel klein
- Snij de zongedroogde tomaten in dunne reepjes
- Zet een hapjespan met een scheut olijfolie op het vuur.
- Fruit de sjalot en de knoflook aan.
- Doe de zongedroogde tomaatjes en spinazie erbij en laat die even meebakken.
- afblussen met de bouillon en de citroensap.
- Zet het vuur helemaal laag en voeg de kookroom toe.
- Voeg de spaghetti ’s toe en laat warm worden.
- breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de zalm in blokjes
- Voeg de rivierkreeftjes en de zalm toe aan de spaghetti. Laat even warm worden (een half minuutje ongeveer).
- Verdeel de spaghetti over twee borden en garneer met de grof gesneden rucola en parmezaanse kaas.
Smakelijk eten!