Laatst bijgewerkt:

Chili zon(der) Carne

Categorieën Recepten

Chili vind ik nou echt zo’n typisch drukke zaterdag recept. De kinderen moeten naar 5000 hobby’s en jij mag chauffeuren, de boodschappen moeten gedaan worden, het huis moet gezogen worden en eigenlijk moet de wc worden gepoetst maar ja de was moet ook schoon, en die verwende kinderen willen ook nog eten, bah ik word al gestrest als ik eraan denk. Dus trek ik liever een blik open….

Chili is dan zo’n recept dat snel en gemakkelijk is, maar ook heel goed van tevoren gemaakt kan worden. Het zit barstenvol vitaminen dus het is ook nog gezond!! SUPERMOM spul!! En weet je het is nog lekker ook.

Het recept hieronder is voor 4 porties.

Ingrediënten:

  • 400 gram chilibonen in blik
  • 200 gram rode kidneybonen in blik
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 200 gram witte bonen in tomatensaus uit blik
  • 200 gram mais uit blik
  • 1 grote ui
  • 1 grote rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode parika
  • 1 rode puntpaprika
  • chilivlokken
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • Verse koriander (eventueel vervangen door platte peterselie)
  • 40 gram geraspte oude kaas
  • 8 el 0.1% griekse Yoghurt
  • zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  • Pel en snipper de uien.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote hapjespan.
  • Frit de uitjes ion de hapjespan.
  • Hak de knoflook fijn en voeg bij de uien.
  • Maal de chilivlokken erover, veel als je van pittig houdt en een paar draaien als je het liever wat milder houdt.
  • Snijd de paprika’s in blikjes en fruit kort mee met de uien.
  • Voeg de komijn en parikapoeder toe en verhit ze mee.
  • Lek de mais uit en voeg deze samen met alle niet uitgelekte bonen en tomaten bij de uitjes.
  • Laat het een kwartiertje staan op een matig vuur.
  • breng op smaak met zout.
  • Schep de chili in kommen en garneer met de grof gehakte koriander, 2 el griekse yoghurt en geraspte kaas.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie