Kleding maken is een heerlijke hobby, zelf creëren en het resultaat dragen of gedragen zien worden, het is een bijzonder gevoel.

Het begint bij het ontwerp, wat wil je maken. Je ziet iets in je hoofd en moet dat vertalen naar het patroonpapier. Menig wiskundig professor zal hier geen moeite mee hebben, maar als je geen universitaire studie in de meetkunde hebt is het toch wel een uitdaging.

Dan het kiezen van de stof. Soms kunnen stoffen die heel goed bij elkaar lijken te passen zo op het eerste oog een complete mismatch zijn in het echte leven. Geen universitaire studie nodig hier, maar een beetje kleureninzicht helpt wel.

Het in elkaar zetten van alle secuur geknipte onderdelen lijkt wellicht niet zo heel moeilijk, en als je weet wat je doet is het ook niet moeilijk. Maar ik kan je vertellen dat ik in mijn leerproces naar naaister regelmatig in een kluwen stof en garen verstrikt zit. Niet minder regelmatig heb ik mijn naaimachine het raam uit willen gooien omdat het soms lijkt dat hij een eigen wil heeft. En die wil komt regelmatig niet overeen met mijn wil.

Al met al een wonder dat ik dat ik nog steeds naai…;-)!

Geef een antwoord