Laatst bijgewerkt:

Als het even niet lukt

Categorieën mama

Wie gisteravond even door mijn raam naar binnen gluurde, zal getuige zijn geweest van een vreemd tafereeltje. Ik zat namelijk schuimbekkend op het vloerkleed met een giga reep chocolade. Verliefd als de zus van Schmiegl my precious fluisterend tegen het bruin zoete goedje. En hij bestaat niet meer hoor, die reep chocolade.

Wie mij een beetje volgt op social media weet dat ik probeer af te vallen. Dan boekt het wegwerken van een volledige reep chocolade nou niet direct de gewenste resultaten. De halve zak chips, Snickers en mini-Lion die eraan voorafgingen, zullen ook niet het gewenste effect hebben gehad.

Ik had wat je noemt een ouderwetse hormonale vreetbui, daar is niets tegen bestand. En de arme ziel die mij had proberen tegen te houden die had ik vast overgoten met een lekker karamelsausje en met huid en haar verorberd. De Heks in Hans en Grietje was denk ik ook gewoon hormonaal en die rotkids zaten aan haar snoep, dus ik zeg eigen schuld dikke bult. Tijdens zo’n hormonale vreetbui kan ik niet meer helder nadenken en de goede keuze maken. Wat zeg ik kan niet eens meer de betere keuzes maken. Er lag namelijk ook een 80% pure chocolade reep maar ik ging voor de veel meer calorieën tellende melkchocolade reep, en het boeide mij niks.

Deze morgen werd ik minstens een halve kilo zwaarder wakker, maar ach over een maand komt de volgende hormonale vreetbui pas weer dan heb ik die halve kilo en meer er wel weer vanaf. Soms lukt het gewoon even niet en dat is hartstikke oke!

Geef een antwoord