Laatst bijgewerkt:

Anders opvoeden

Categorie├źn kinderen,mama

Mijn vriend houd er een achterlijke opvoedstijl op na! De jouwe vast en zeker ook. Zo raar is dat natuurlijk niet. Ik ben totaal anders dan hem opgevoed en je kopieert wat je geleerd hebt. Ik kopieer/of juist niet wat mijn ouders deden en mijn vriend heeft dat mijn zijn moeders opvoedstijl. het kan dan ook niet anders dan dat regelmatig botst.

Een vriendin zei afgelopen weekend tegen hem dat hij moest luisteren en doen wat ik zei, ze vond blijkbaar dat mijn redenatie klopte. Haar ouders opvoedstijl was duidelijk vergelijkbaarder met die van mijn ouders dan die van zijn moeder. Maar moet hij zomaar naar me luisteren en klakkeloos doen wat ik zeg? Hij heeft ook een mening (en hoe fout die uiteraard ook is, het is namelijk niet dezelfde als de mijne), hij gelooft dat dit de juiste stijl is. Hij is op die manier ook groot geworden waarom zou dat voor zijn dochter niet goed genoeg zijn?

Maar ja aan de andere kant wil ik natuurlijk ook het beste voor mijn kind. En als ik nu denk dat sommige dingen haar op een of andere manier kunnen schaden of in moeilijkheden kunnen brengen of haar op haar vader kunnen gaan laten lijken moet ik haar dan niet daartegen beschermen?

Een duivels dilemma! Dus laat ik het hier en daar maar een beetje los, kies mijn gevechten zorgvuldig en hoop maar dat hij soms ook een beetje gelijk zou kunnen hebben.

Geef een antwoord